Marokkaans rundvlees met pompoen

Ingrediënten (4 personen)
  • 750 gr runderlappen
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 40 gr kokosboter
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder pikant
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 1 courgette
  • 500 gr pompoen
  • 15 gr verse koriander
Bereidingswijze
Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper 2 minuten mee fruiten. Peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onder water staat. Vlees afgedekt op laag vuur 1,5 uur zachtjes stoven. Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette, pompoen en de helft van de koriander aan het vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met peper. Giet vleesmengsel en de rest van de koriander in een schaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten