Salade Paysanne de Clémentine

Ingrediënten (1 persoon)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 50 gr magere spekreepjes
  • 50 gr kippenlevertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • 1 mespunt gedroogde tijm
  • 75 gr veldsla
  • 2 tomaten, in parten
  • 2 eieren, hardgekookt en in parten
  • 1 avocado, in parten
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Bestrooi ze met wat kruiden en zet ze even apart. Bak de spekreepjes bruin en knapperig. Bestrooi de kippenlevertjes met (versgemalen) peper en bak ze in 1 el olie met de knoflook in 4 minuten rondom bruin.
Klop de dressing van 2 el olie en de citroensap en breng op smaak met de tijm en peper. Leg de veldsla en tomaten op een borden schenk de dressing erover. Verdeel het spek, de levertjes, de eieren en de avocado over de salade. Bestrooi het met de pijnboompitten.
Variatie tip: Neem in plaats van de kippenlevertjes een biefstuk. Bak deze rosé en schep deze in plakjes door de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten